NYHETER


 1. Kommentarer inaktiverade för Välkommen tillbaka till oss på Medical Care System, Sofia Östling! Område:

 2. Kommentarer inaktiverade för Dagens Industri 27/2-2019 Område:

 3. Medical Care System bjuder på Kalciumglukonatgel

  För att säkerställa korrekt omhändertagande efter incident med fluorvätesyra erbjuder Medical Care System AB kostnadsfritt en tub Kalciumglukonatgel (40g) vid varje beställning av Hexafluorine.

  Erbjudande gäller gamla som nya kunder och är giltig 25/2 till 31/3 2019.

  För att kunna ge en korrekt behandling av en skada som uppkommit av Fluorvätesyra behöver man både Hexafluorine och Kalciumglukonat, för att kombinationen av dessa åtgärder skall bli en självklarhet genomför vi nu denna kampanj.

   

  Hexafluorine® är en unik spolvätska som snabbt oskadliggör både den frätande syran och den toxiska fluoridjonen.

  Kalciumglukonat tillför kroppen extra kalcium för att motverka den obalans som uppstår då fluoridjoner tränger in i kroppen och binder till sig kroppens eget kalcium.

   

  OBS: Endast för utvärtes bruk, får ej användas i ögon.

   

  Summering:

  Hexafluorine tar hand om fluorvätesyran som oskadliggörs, se Hexafluorine protokoll.

  Kalciumglukonat gel tar hand om kroppen och tillför kalcium för att förhindra hypokalcemi.

   

  Med vänlig hälsning, Medical Care.

  Kommentarer inaktiverade för Medical Care System bjuder på Kalciumglukonatgel Område:

 4. Kommentarer inaktiverade för Worksafe, Malmömässan 6e-7e Februari Område:

 5. Medical Care System söker en affärsutvecklare/säljare till vår verksamhet i Sverige med huvudkontor i Flen.

  Klicka här för att komma till PDF-dokumentet


  Om Medical Care System MCS AB

  Varje år råkar ett stort antal människor ut för olyckor där kemikalier orsakar svåra och bestående skador på ögon och hud. Utöver personligt lidande, kostar dessa olyckor stora belopp för samhället. De kan även leda till livslånga handikapp. Många av dessa olyckor kan undvikas helt med hjälp av kunskap och en tydligare bild av riskerna. I andra fall kunde skadorna ha mildrats och till och med eliminerats med hjälp av snabb behandling och rätt skyddsprodukter.
  Med mer än 30-år i branschen har vi hunnit skaffa oss en stor erfarenhet och förståelse för riskerna med kemiska och termiska olyckor och hur vi bäst kan skydda oss mot dem. Vårt djupa samarbete med såväl Industrin som myndigheter och Sjukvården har skapat ett förtroende för oss som vi är mycket måna om att vårda och utveckla ytterligare.


  Anställningen

  Du kommer in i en fungerande verksamhet där du blir en i teamet med fokus på att ta hand om både befintliga och nya kunder.
  Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat; försäljning, genomföranden av utbildningar och deltagande i mässor på den Nordiska marknaden med Sverige i fokus. Vi behöver säljare till våra kontor i Sörmland, Västra Götaland och Skåne.
  Du kommer ha det övergripande ansvaret för kontakten med kunder, nya som befintliga, samt bokningar av kundbesök.
  Vi har kunder i hela Norden, vilket innebär tjänsteresor med en eller flera övernattningar. Dessa tjänsteresor planeras av dig med god framförhållning.


  Din profil

  • Du är en engagerad, självgående och drivande person som gillar att hålla kontakten och relationen med kunden i fokus.
  • Du är intresserad av nya utmaningar, hitta lösningar för kunden, samtidigt är du lyhörd inför dennes önskningar.
  • Du behärskar det svenska språket och även det engelska i både tal och skrift. Meriterande är om du behärskar Nordiska språk.
  • Det är en fördel om du har erfarenhet från industri eller sjukvård.
  • Krav på körkort.
  • Lätt för att ta kontakt med människor.

  Lön

  Du blir erbjuden en lön som motsvarar dina kvalifikationer, bestående av fast lön, pension och försäkring. Du tilldelas även en tjänstebil, dator och telefon.


  Ansökan

  Om detta låter som något för dig och har lust att bli en del av vårt fantastiska team med unika produkter som räddar liv, syn och minskar lidande, skicka då in en ansökan till: markus.wahren@medicalcare.se  För mer info:
  Anders Åbrink, +46 (0)70-631 82 19

  Markus Wahren, +46 (0)70-523 40 41

  Klicka här eller på bilden för att komma till PDF-dokumentet


  Kommentarer inaktiverade för Medical Care System söker en affärsutvecklare/säljare till vår verksamhet i Sverige med huvudkontor i Flen. Område:

 6. Diphoterine App

  Vi på Medical Care System får många frågor kring vår största produkt Diphoterine ® lösning och det är vi glada för! Vi brinner för det vi gör och kundkontakt är det viktigaste i vårt jobb. Men man söker allt mer information digitalt, ibland vill man kunna gå tillbaka för att kontrollera om man minns rätt, känner ni igen er? Av den anledningen så har det tagits fram en App som finns att hämta på App Store eller Google Play, sök bara på Diphoterine så hittar ni den. Men glöm inte att vi fortfarande vill ha kontakt med er, om inte annat för att höra vad ni tycker om Appen, alla synpunkter mottages med nyfikenhet och engagemang!

   

  Diphoterine App på App Store

  Diphoterine App på Google Play

   

  Kommentarer inaktiverade för Diphoterine App Område:

 7. MCS ställer ut på Euro Expo i Västerås 23-24 januari

  Glada nyheter!

   

  Medical Care System kommer att ställa ut på mässan Euro Expo i Bombardier Arena, Västerås den 23-24 januari och presentera vårt sortiment.

  Vill ni besöka mässan kan ni registrera er för en kostnadsfri entrébiljett HÄR.

   

  VÅR SYN
  Varför skydda sig mot något som inte skrämmer?

   

  Många gånger handlar det om brist på kunskap. I vissa fall tycker man sig hantera så små mängder kemikalier att man av den anledningen inte upplever någon risk. I andra fall försvarar man sig med det klassiska argumentet: ”det händer inte mig”. Genomgående känner alltför få till att vissa skenbart ofarliga kemikalier kan orsaka allvarliga skador. Låt oss ändra på det med början på ditt företag!

   

  På Medical Care System AB (MCS) har vi arbetat med dessa frågor sedan 1985. Det har dels gett oss kunskap om hur olyckorna kan minimeras och dels hjälpt oss hitta de produkter som kan minimera effekterna av dem.

  Kommentarer inaktiverade för MCS ställer ut på Euro Expo i Västerås 23-24 januari Område:

 8. Vi på Medical Care System önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

   

  I år har vi valt att skänka pengar till Musikhjälpen, som detta år har en insamling med temat ”Alla har rätt att funka olika”.

   

   

  Många barn och unga med funktionsnedsättning lever isolerat, utan kontakt med omgivningen och är helt beroende av familjemedlemmar. Enligt uppskattningar går så många som 9 av 10 barn med funktionsnedsättning inte i skolan. I riktigt fattiga familjer kan i värsta fall barnets behov av mat och omsorg prioriteras bort.

   

   

  Genom att skänka pengar till musikhjälpen kan projekt stödjas som jobbar för inkluderande skola och vård, samt ökad kunskap i samhället, såväl som med riktade insatser i form av stöd till familjer, rehabilitering och hjälpmedel.

   

  Om du vill kan du också vara med och skänka en slant på länken nedan:

  Musikhjälpen 2018

  Kommentarer inaktiverade för Vi på Medical Care System önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Område: , ,

 9. MCS i Nordiska Projekt

  Medical Care System har en artikel i senaste numret av Nordiska Projekt.

   

  Du kan läsa denna artikel här.

   

  Hela numret av Nordiska Projekt hittar du här.

   

  Det är intressant läsning med flera bra artiklar.

  Kommentarer inaktiverade för MCS i Nordiska Projekt Område:

 10. MCS på mässan Skydd i Stockholm 23-25 oktober

   

  Medical Care System kommer att ställa ut på mässan Skydd i Stockholmsmässan, Stockholm den 23-25 oktober och presentera våra produkter.

  Vill ni besöka mässan (och oss i monter A24:28) här kan ni registrera er för en kostnadsfri entrébiljett HÄR.

   

  VÅR SYN
  Varför skydda sig mot något som inte skrämmer?

   

  Många gånger handlar det om brist på kunskap. I vissa fall tycker man sig hantera så små mängder kemikalier att man av den anledningen inte upplever någon risk. I andra fall försvarar man sig med det klassiska argumentet: ”det händer inte mig”. Genomgående känner alltför få till att vissa skenbart ofarliga kemikalier kan orsaka allvarliga skador. Låt oss ändra på det med början på ditt företag!

   

  På Medical Care System AB (MCS) har vi arbetat med dessa frågor sedan 1985. Det har dels gett oss kunskap om hur olyckorna kan minimeras och dels hjälpt oss hitta de produkter som kan minimera effekterna av dem.

   

  Kommentarer inaktiverade för MCS på mässan Skydd i Stockholm 23-25 oktober Område: , ,