SPECIALPRODUKTER

Ett bidrag till vår helhetssyn

För att kunna ge våra kunder en så säker arbetsmiljö som möjligt så erbjuder vi också vissa specialprodukter som vi ser kompletterar våra termiska och kemiska första-hjälpen produkter på ett bra sätt.

Gemensamt för dessa specialprodukter är att de skall vara bevisat effektiva, och enkla att använda.

T.ex. så ökar en defibrillering inom tre minuter överlevnadschanserna till 70 procent. Lokala ambulanstjänster kan oftast inte vara på plats så snabbt, och där för behöver du egna automatiska externa defibrillatorer på plats för att rädda liv. En hjärtstartare är minst lika viktig som brandsläckare för att få en säker arbetsmiljö.

 

 

Företag som använder våra produkter

 1. Skrivet om kemiska brännskador

  Skär ner på tiden!

  Vid kemiska olyckor är varje sekund avgörande. Därför lanserar vi nu vår S-CUT för att snabbt, enkelt och säkert kunna avlägsna kontaminerade kläder. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Skrivet om SPECIALPRODUKTER

 1. Skrivet om kemiska brännskador

  Skär ner på tiden!

  Vid kemiska olyckor är varje sekund avgörande. Därför lanserar vi nu vår S-CUT för att snabbt, enkelt och säkert kunna avlägsna kontaminerade kläder. Klicka på rubriken för att läsa mer.

PRONTOSAN

Prontosan® är en antiseptisk substans för behandling av svårläkta sår.

Prontosan används för avlägsning av biofilm i svårläkta kroniska sår, akuta sår, I och II gradens brännskador, strålskadad hud samt kemiskt orsakade sår. Prontosan gel X kan även användas till III och IV gradens brännskador.

Prontosan är den första sårspolningslösningen med bevisad effekt mot biofilm. Den djuprengörande processen uppnås tack vare den väl tolererande amfoteriska rengöringsvätskan.

Prontosan® löser upp och avlägsnar bakteriefylld biofilm, cellrester, fibrinbeläggning, nekrotisk vävnad och har hög vävnadstolerans.  Färdig lösning innehåller undecylenamidopropyl betain och polyhexanid som är säker för långtidsbehandling samt rengör fibrinfilm och exsudat rester från såret på ett sätt som skyddar vävnaden.

Prontosan280Testat och bevisat:
 • Säker för långtidsbehandling
 • Smärtfri behandling
 • Skapar en miljö som påskyndar sårläkning
 • Reducerar snabbt illaluktande sårodör
 • Hudvänlig
 • Dermatologisk riskfri
 • Luktfri, klar lösning
 • Ingen hämning av granulering och epitelisering
 • Kompatibel med avancerade sårförband
 • Öppnad förpackning hållbar i 8 veckor
 • CE märkt, Klass III Medicinteknisk produkt
 • Biokompatibel enligt En ISO 10993-10

Övriga specialprodukter

Ready Heat Värmefilt

VärmefiltGenom att förebygga hypotermi förbättras den nödställdes förmåga att tillgodogöra sig behandling och risken för infektioner minskar. Med aktiv värme ökar känslan av välbefinnande vilket minskar oro och stress och risken för chock.

Ready Heat II engångsvärmefilt är mycket enkel att använda. Öppna förpackningen och veckla ut filten. Uppvärmningen startar automatiskt när filtens värmeelement kommer i kontakt med omgivande luft (syre) och har uppnått full värme inom 10 minuter. Filten alstrar värme, cirka 40 grader C i 6h och kan klippas i delar vid behov, ex trafikolycka där de förolyckade är fastklämda.

Efter användning kasseras filten. Ready Heat II är tillverkad i ett vävliknande lätt vattenavstötande material. Filtens värmeelement innehåller endast naturliga ämnen: träpulver, järnpulver, mineral (vermiculite), vatten, aktivt kol, natriumklorid. Ingen extern apparatur behöver kopplas till filten vid något tillfälle. Filten kan på ett smidigt sätt följa med den nödställde/patienten i vårdkedjan från olycksplats till sjukhus.

Larm vid ensamarbete eller i glesbygd

I händelse av olycka så behöver den nödställde ofta hjälp från andra personer/kollegor för att effektivt behandla en skada eller snabbt tillkalla ambulans. Riskerna är därför särskilt stora vid ensamarbete  där denna hjälp inte omedelbart finns att tillgå. Samma behov kan finnas hos boende i glesbygd där systemet kan användas för att larma närmsta granne.

Vi kan erbjuda ett mycket enkelt och prisvärt larm för ensamarbetare i syfte att påkalla uppmärksamhet i händelse av olycka. Larm kan ske i form av siren/ljusblixtar, text/ljud meddelande till en central basenhet eller samtal till valfri telefon.
Systemet bygger på samma enkla koncept som används på servicehem och vårdinrättningar där förmågan att larma själv kan vara begränsad av olika anledningar och där krav på enkelhet därför är stora.

Kontakata oss så berättar vi mer.

 

Promanum Pure ® – Handsprit med heltäckande skydd

Handdesinfektion

Promanum® Pure är en handdesinfektion med heltäckande (”fullt virusidalt”) skydd. Den är effektiv mot bakterier, svamp och olika typer av virus såsom höljeförsedda virus, HBV, HCV, HIV och icke höljeförsedda som till exempel Rota- och Norovirus (magsjukevirus). Lämpliga användningsområden är bl.a. hälso- och sjukvård, veterinärkliniker, livsmedelhantering och barnomsorg.

Vi erbjuder vätskan i 3 storlekar. 100ml, 600ml (med pump) och 1000ml. Den lilla 100ml flaskan är utmärkt att ta med sig på resa, t.ex. på flygresor där storleken på förpackningen annars sätter begränsningar.

 

Skär ner på tiden med S-CUT QE!

 

S-CUT QE –  avlägsnar dekontaminerade kläder

S-CUT QE

Vid kemiska olyckor är varje sekund avgörande. För att spara ytterligare tid har vi kompletterat vårt sortiment med en prisvärd och mycket effektiv S-CUT som möjliggör att snabbt och säkert avlägsna kontaminerade kläder.

Skärverktyget S-CUT är speciellt utvecklat för dig som har ett behov av att snabbt och säkert kunna skära i olika material såsom textilier, läder, rep m.m.

Ladda ned vårt produktblad här!

 

 

Teknisk info

Förpackningar

Prontosan_grupp_s   AIVIA Protection 100
Prontosan

Prontosan finns i flera utföranden. De finns som Spolvätska i storlekarna 1000ml, 350ml resp. 24x40ml, som Sårgel i 30ml, 50gr och 250gr tuber.

Läs mer här:

Medical Care Förband

En första-förbandsväska som  bl.a. innehåller självhäftande förband, stödbindor, sax, burn-gel, räddningsfilt, pocketmask och nitrilhandskar. Produkten är anpassad för att klara ett första omhändertagande vid ett brett spektra av olika typer av olyckor.

AIVIA 100 Skydds- och övervakningsskåp

Väggfast skydds- och övervakningsskåp till Powerheart AED 3G Plus. Batteridrivet inomhusskåp, fri åtkomst skyddad med plomberingar. Lokala visuella larm (blinkande LED-ljus) som informerar om felfunktion.

Läs mer här:

Medical_care_sprayburk_200ml_combo_s Skyddsmask_skugga_s
Medical Care Sprayburk

Sprayburken innehåller 200ml steril isoton koksaltlösning 9 mg/ml och är primärt avsedd för behandling av ögon- och sårskador, t.ex. för att skölja rent sår och avlägsna smuts i ögon. Behandling kan ske i alla vinklar tack vare att drivgasen (kvävgas) är helt separerad från koksaltlösningen.

Spoltid ca 7min. Vägghållare finns som tillbehör.

Kemskyddsmask

Ventilerande kemskyddsglasögon med visir  från Bollé. Mkt låg vikt och god passform. Passar även bra tillsammans med glasögon eller under arbetshjälm.

 
Värmefilt larm_ensamarbete handdesinfektion
Ready Heat II Värmefilt

Aktiv engångsvärmefilt som förebygger hypotermi och chock genom att avge cirka 40℃ i 6h efter att förpackningen brutits. Filten kan följa den nödställde i vårdkedjan från olycksplats till sjukhus och fortsätta användas inne på sjukhuset.

Mått: 86×122 cm, Vikt: 0.7 kg.

 

Larm vid ensamarbete eller i glesbygd

Enkelt trådlöst larm för ensamarbetare i syfte att påkalla uppmärksamhet i händelse av olycka. Larm kan ske i form av siren/ljusblixtar, text/ljud meddelande till en central bärbar mottagare eller samtal till valfri telefon.

Den stora enheten (NEO) är en trygghetstelefon som ringer upp förprogrammerade nummer när en larmhändelse inträffar, t.ex. en larmcentral eller en utpekad telefon. Larmet aktiveras genom att trycka på larmknappen på den stora enheten eller på en mindre sändare som enkelt kan bäras med sig (ATOM).

Handsprit med heltäckande skydd

Promanum® Pure är en handdesinfektion med heltäckande (”fullt virusidalt”) skydd. Den är effektiv mot bakterier, svamp och olika typer av virus såsom höljeförsedda virus, HBV, HCV, HIV och icke höljeförsedda som till exempel Rota- och Norovirus (magsjukevirus). Lämpliga användningsområden är bl.a. hälso- och sjukvård, veterinärkliniker, livsmedelhantering och barnomsorg.

Läs mer här:

S-CUT QE  MC Laddtavla
S-CUT QE

Skärverktyget S-CUT är speciellt utvecklat för dig som har ett behov av att snabbt och säkert kunna skära i olika material såsom textilier, läder, rep m.m.

S-CUT QE levereras färdig för användning och passar dig som inte använder skärverktyget dagligen eftersom skärbladet ej är utbytbart. Dock kan bladet roteras 5ggr för en ny snittyta efter varje användning. Skärbladet är av samma typ som de dyrare modellerna i aluminium, men skaftet är gjort av slitstark glasfiberarmerad plast vilket bidrar till den låga kostnaden.

Ladda ned Produktblad S-CUT QE

 

MCS Laddtavla

Varningsskylt vid truckladdnings-stationer, med fack för förvaring av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Märkningen på skylten uppfyller nya CLP-direktivet.

 

Ladda ner

Produktblad SpecialprodukterLadda ner
Produktblad Powerheart AED G3 PlusLadda ner
Produktblad Powerheart AED G5Ladda ner
Product leaflet Powerheart AED G5 (Finnish)Ladda ner
Produktblad AIVIA Skyddsskåp till AEDLadda ner
Produktblad ProntosanLadda ner
Produktblad Promanum Pure desinfektionsmedelLadda ner
Produktblad S-CUT QELadda ner