TERMISKA BRÄNNSKADOR

MEDICAL CARE SPRAY

En termisk brännskada uppstår på grund av att värme från heta föremål eller vätskor fortplantar sig genom hudlagren, och så länge denna energi kvarstår så kommer skadan att förvärras.

Genom att spraya över det skadade området med en finfördelad spraydimma så absorberas värmen och skadans utbredning minskar och smärtan avtar. Ju mindre och fler droppar, desto bättre absorptionsförmåga. Vätskan bör ej vara för kall, det vill säga under 10 °C för risken är då att blodkärlen drar sig samman och kyleffekten uteblir. Temperaturen på vätskan bör ej heller vara för varm, det vill säga över 25 °C – då uteblir smärtlindringen.

Företag som använder våra produkter

  1. Skrivet om kemiska brännskador

    Tänk efter före!

    Har du koll på din kemiska riskmiljö? Vet du vilka kemiska risker de nya Li-jon batterierna medför? Är du målare och hanterar vattenglas? Är du tandtekniker och polerar tandhättor? Klicka på rubriken ovan för att läsa mer…

Skrivet om TERMISKA BRÄNNSKADOR

  1. Skrivet om kemiska brännskador

    Tänk efter före!

    Har du koll på din kemiska riskmiljö? Vet du vilka kemiska risker de nya Li-jon batterierna medför? Är du målare och hanterar vattenglas? Är du tandtekniker och polerar tandhättor? Klicka på rubriken ovan för att läsa mer…

Medical Care Spray

Medical Care Spray

För behandling av termiska brännskador, liksom ögon och sårskador

Medical Care Spray är en egenutvecklad Första Hjälpen brännskadespray som optimerar omhändertagandet från skadetillfälle till slutligt omhändertagande på sjukhus. Produkten är avsedd för behandling av termiska brännskador över hela kroppen liksom ögon- och sårskador. Den består av ett sprayaggregat som ger en mycket finfördelad spraydimma som effektivt kyler det skadade området, och vätskepåsar med isoton steril koksaltlösning (NaCl) 0,9%.  Behandling kan ske i alla vinklar, och fortgå under förflyttning, till exempel under transport till sjukhus.

Undvik hypotermi med en riktad och öppen behandling

HypotermiMed Medical Care Spray kan man enkelt rikta behandlingen till det skadade området. Genom att enbart kyla den utsatta kroppsdelen, och värma resten av kroppen, minimieras risken för hypotermi. Den finfördelade spraydimman medför även en öppen behandling, till skillnad mot värmeabsorberande förband vilka ej bör användas vid större skador på grund av risken för hypotermi, liksom då kemikalier kan vara inblandade. Därför är Medical Care Spray ett bra komplement som  efterföljande behandling av en kemisk brännskada orsakade av uppvärmda eller heta kemikaller. Vid brännskador orsakade av heta kemikalier skall Diphoterine eller Hexafluorine användas först.

Samma behandling på olycksplatsen, som under transport och på sjukhus.

SjukvårssprayProdukten finns i olika utföranden för att passa just din arbetsmiljö; bärbar eller väggmonterad samt med eller utan uppvärmning. Det finns även en förpackning speciellt framtagen som används av ambulanser och sjukvård, se exempel nedan.

Ögon och sårskador

Undvik inflammerade ögon.

I händelse av att partiklar (damm/smuts) kommer i ögonen är det också viktigt att så fort som möjligt spola bort partiklarna med en ögondusch, så att de ej skadar hornhinnan och ögat blir inflammerat. För detta ändamål rekommenderar vi Medical Care Sprayburk som kan användas upprepade gånger och i alla vinklar. Behållaren lämpar sig även mycket väl till att rensa ögonens och näsans slemhinnor från t.ex. pollen för att lindra allergiska besvär.

För sår och sårvård

Med Medical Care Spray kan du även rengöra sår effektivt liksom lossa sårkompresser som fastnat i såret.

Medical Care Spray  är CE märkt och följer standarden EN15154-3/4.

 

Produkter

Förpackningar

Mecical_Care_1_combo_s Medical_Care_2_s Medical_Care_3_s
Medical Care 1

Axelremsväska i vävplast innehållande 1st spraymunstycke, 1L sköljvätska, slangklämma och en ögonkopp. Levereras med vägghållare. Behandlingstid ca 20min. Väskan på bilden är extra utrustad med en flaska Diphoterine 200ml för behandling av kemiska brännskador.

Medical Care 2

Portabel Första Hjälpen väska. Väggfäste medföljer. Innehåller 1st spraymunstycke, 2x1L sköljvätska, slangklämma och ögonkopp. Behandlingstid ca 2x20min. Till skillnad från Medical Care 6 innehåller denna väska även Första förband och sax. Väskan på bilden är extra utrustad med en flaska Diphoterine 200ml för behandling av kemiska brännskador.

Medical Care 3

Väggfast Första Hjälpen skåp med dammskydd. Innehåller 1st spraymunstycke, 2x1L sköljvätska, slangklämma och ögonkopp. Behandlingstid ca 2x20min

Medical_Care_4_s Medical_Care_6_s
Medical Care 4

Portabel Första Hjälpen väska i aluminium med inbyggt värmeelement för kalla inom- eller utomhusmiljöer. Väggfäste medföljer. Innehåller 1st spraymunstycke, 2x1L sköljvätska, slangklämma och ögonkopp. Behandlingstid ca 2x20min.

Termostaten håller en temperatur på mellan 25-35 grader. Möjlig att ansluta till 12V uttag eller till 230V via medföljande transformator.

Medical Care 6

Portabel Första Hjälpen väska. Väggfäste medföljer. Innehåller 1st spraymunstycke, 2x1L sköljvätska, slangklämma och ögonkopp. Behandlingstid ca 2x20min.

Medical Care Sprayburk

Sprayburken innehåller 200ml steril isoton koksaltlösning 9 mg/ml och är primärt avsedd för behandling av ögon- och sårskador, t.ex. för att skölja rent sår och avlägsna smuts i ögon. Behandling kan ske i alla vinklar tack vare att drivgasen (kvävgas) är helt separerad från koksaltlösningen. Behandlingstid ca 7min.

Väggfäste finns som tillbehör.

Medical_Care_kit_s Medical_Care_sjukvardsspray_s Medical_Care_laddtavla_clp_274
Medical Care Kit

Utbytes kit med 1st spraymunstycke, 2x1L sköljvätska, slangklämma och ögonkopp. Passar Medical Care 2, 3, 4 och 6.

Medical Care Sjukvårdsspray

Spraymunstycket säljs även separat till ambulanser och sjukhus i en steril förpackning och innehåller då spray, slang, insticksspets och slangklämma som passar ihop med de vätskepåsar som ambulanser och sjukhus redan använder.

Medical Care Laddtavla

Väggtavla för placering vid truckladdningsstationer. Plats för handskar, glasögon, förkläde

 

Hitta återförsäljare

 


Teknisk info

PRODUKTERVOLYMSPOLTIDREKOMMENDERAS FÖR
FÖRBRUKNINGSDATUM
Medical Care 11Lca 20minTermisk brännskada,
alt. sårvård
3 år från tillverkningsdatum
Medical Care 2, 3 & 62x1Lca 2x20minTermisk brännskada,
alt. sårvård
3 år från tillverkningsdatum
Medical Care 42x1Lca 2x20minTermisk brännskada. För montering i kalla utom- och inomhusmiljöer3 år från tillverkningsdatum
Medical Care Sprayburk200mlca 7minFör sårvård, bortsköljning av damm och smuts i ögonen samt för lindring av allergiska besvär i ögon och näsa.3 år från tillverkningsdatum

 


Ladda ned

Produktblad Medical Care Spray (Swedish)Ladda ner
Användarinstruktion / Monteringsanvisning (Swedish)Download
Product Leaflet Medical Care Spray (English)Download
Product Leaflet Medical Care Spray (Finnish)Download
Produktblad Medical Care Spray (Norsk)Download
Produktblad Medical Care Spray (Dansk)Download