Första Hjälpen

Medical Care Spray är en egenutvecklad första hjälpen spray som optimerar omhändertagandet från skadetillfälle till slutligt omhändertagande på sjukhus. Produkten är avsedd för behandling av termiska brännskador över hela kroppen liksom ögon- och sårskador.

Uppkomsten av termiska brännskador

En termisk brännskada uppstår på grund av att värme från heta föremål eller vätskor fortplantar sig genom hudlagren, och så länge denna energi kvarstår så kommer skadan att förvärras.

 

Behandling av brännskador

Med en finfördelad spraydimma så absorberas värmen, skadans utbredning minskar och smärtan avtar. Ju mer finfördelad spraydimma desto bättre absorptionsförmåga. Vätskan bör inte vara för kall, ej under 10 °C, risken är då att blodkärlen drar sig samman och kyleffekten uteblir. Temperaturen på vätskan bör inte heller vara för varm, ej över 25 °C – då uteblir smärtlindringen.

 

Produkten

Medical Care Spray består av ett spraymunstycke som ger en mycket finfördelad spraydimma som effektivt kyler det skadade området, och vätskepåsar med steril isoton koksaltlösning (NaCl) 0,9%. Behandlingstid: 20 min per påse.

 

Riktad behandling

Med Medical Care Spray kan man enkelt rikta behandlingen till det skadade området. Genom att enbart kyla den utsatta kroppsdelen minimeras risken för hypotermi.

 

Öppen behandling

Spraydimman medför en öppen behandling, till skillnad mot värmeabsorberande förband vilka ej bör användas vid större skador på grund av risken för hypotermi, liksom då kemikalier kan vara inblandade då det finns risk att kemikalierna stängs in.

 

Efterbehandling av brännskador från heta kemikalier

Medical Care Spray är ett bra komplement som efterföljande behandling av en kemisk brännskada orsakade av uppvärmda eller heta kemikalier. Vid brännskador orsakade av heta kemikalier skall Diphoterine ® eller Hexafluorine ® användas först.

Behandling av ögon

I händelse av att partiklar (damm/smuts) kommer i ögonen är det också viktigt att så fort som möjligt spola bort partiklarna med en ögondusch, så att de inte skadar hornhinnan och ögat blir inflammerat.

 

 

ProduktBeskrivningAnvändingsområdeInnehåll

Första Hjälpen-väska.Sår och brännskador.Spraymunstycke
1L Medical Care sköljvätska
Slangklämma
Ögonkopp

En fullutrustad portabel Första Hjälpen Station.Till för alla som arbetar inom yrken med hög risk för bränn- och skärskador.Spraymunstycke
2x1L Medical Care sköljvätska
Slangklämma och ögonkopp
Väggfäste
3st Blodstoppare mini
Blodstoppare stor
Sårtvättservetter 40st
Skyddspaket
S-Cut
Plåsterautomat

Väggfast Första Hjälpen-skåp med dammskydd.Smutsiga och dammiga miljöer med risk för bränn- och skärskador.Spraymunstycke
2x1L Medical Care sköljvätska
Slangklämma och ögonkopp

Portabel Första Hjälpen väska i aluminium med inbyggt värmeelement.Kalla inom- eller utomhusmiljöer med risk för bränn- och skärskador.Spraymunstycke
2x1L Medical Care sköljvätska
Slangklämma och ögonkopp
Väggfäste

Portabel Första Hjälpen-väska.Till för alla som arbetar inom yrken med risk för bränn- och skärskador.Spraymunstycke
2x1L Medical Care sköljvätska
Slangklämma och ögonkopp.
Väggfäste

 

Snabbfakta

Medical Care Sköljvätska Första Hjälpen brännskadevätska skadetillfälle sjukhus behandling termiska brännskador kroppen ögonskador sårskador sprayaggregat spraydimma kyler vätskepåsar isoton steril koksaltlösning (NaCl) 0,9% behandling transport sjukhus– För behandling av termiska brännskador, ögon- och sårskador. Behandlingstid: 20 min / påse.

– CE märkt medicinteknisk produkt.

– Följer standarden EN15154-3/4.

– Samma behandling på olycksplatsen som på sjukhus.

– Ger en öppen och riktad behandling utan risk för hypotermi.

– Behandling kan ske i alla vinklar, och fortgå under förflyttning, till exempel under transport till sjukhus.

 

Tel: 0157-131 31

www.medicalcare.se

”DE FLESTA OLYCKOR
HÄNDER INTE, VI LÅTER
DEM HÄNDA…”

 

Produkten finns i olika utföranden för att passa just din arbetsmiljö: bärbar eller väggmonterad samt med eller utan uppvärmning.

 

 

Dokumentation

Svenska

Produktblad Medical Care SprayLadda ner
Användarinstruktion / MonteringsanvisningLadda ner
Montering av Medical Care KitLadda ner

English

Product Leaflet Medical Care SprayDownload

Suomi

Product Leaflet Medical Care Spray (Fin)Download

Norsk

Produktblad Medical Care Spray (Norsk)Download

Dansk

Produktblad Medical Care Spray (Dansk)Download