Den här gången har jag Sofia Östling fått uppdrag att skriva några rader:

Började arbeta här på MCS januari 2019 igen efter några år på annat håll. Jag jobbade här mellan åren 2000 & 2011, men nu med ny ägare och jag har andra arbetsuppgifter, än vad jag hade då.

 

Mina arbetsdagar idag består av siffror, bokföring, fakturor både kund och leverantörsfakturor och allt som hör administration till och inte minst den viktigaste uppgiften nämligen att fixa kaffet… 😊

 

Men 6 veckor innan jag började arbeta här igen så gjorde jag en resa som jag länge hade längtat efter.

 

Resan gick till Australien där jag har min bror med familj boende, vi hade inte setts på 10 år, tur att det finns Skype/mail. De bor i Queensland i en lite stad som heter Peregian Beach som ligger i området Sunshine Cost.

 

Vi åkte bla till Fraser Island som är världens största sand ö, där man fick se dingo, otroliga sanddyner och lite skrämmande sandvägar där vägkanter var lika höga som bilen och bara en fil så hade man otur att få möte så var det bara att backa.

 

 

Det finns fina sjöar på ön där vattnet är kristallklart som vi badade i. Badade även i något som heter Champange poolen, de kallades så pga att vågorna som slår in bildar små bubblor likt de i Champange.

 

En trip gjordes upp till Bunya Mointains National Park där det fanns en mindre variant av känguru som heter wallabies. Vi såg Possum och flera olika papegojor och inte minst Bunya tree som är jättestora.

 

Vidare så var vi på Australian zoo, gick på flertal av vädigt många fina vandringsleder med en otrolig natur och en del med vattenfall.

 

Förutom alla djuren på Zoo så såg vi bla Papegojor, Sköldpadda, Delfin, Örnar, Känguru, små krabbor, Pelikaner, ödlor mm och vi såg inte några farliga djur under dessa 6 veckor, men man gick ju inte ut på någon okänd mark heller….

 

Det som var något som man aktade sig för var Blue bubbles, en sort manet i havet som var som en liten oval blå bubbla med långa trådar som brändes.

 

Nu så här 1 år efter, är hela resan ganska overklig, men den gav mersmak och jag kommer definitivt åka tillbaka.

 

Sofia Östling